”Imperiet är ganska bra.”

   ”Fast, du vet att dom är kommunister, va.”

   ”Vaaa? Äckligt! Hur kan man ens va’ kommunist?”


Åttiotalet är snart slut och jag går i högstadiet. De flesta i vår skola är politiska analfabeter. I skolvalet vinner moderaterna och på andra plats kommer något hittepå-parti, tätt följt av centern. Jag har sån där mittbene-frisyr, boomerang-tröja och på insidan av mitt skåp har jag ett klistermärke med moderaternas logga och ett klistermärke där det står: ”Bevara Sverige Svenskt”. M-loggan har jag själv satt upp och BSS-märket fick jag ärva från skåpets tidigare innehavare.

   I vår högstadieskola går inga invandrare, men i den andra högstadieskolan, på andra sidan centrum går det bara invandrare, mest från Chile. Vi är rädda för dem och kallar dem Berga-pack eller Gatans Barn,  Läs mer...