”When the Shit Hits The Fan” är ett begrepp som används i olika sammanhang och som ganska tydligt antyder vad det är dags att göra; ducka och spring för livet.

Begreppet är vanligt i preppers-kretsar och innebär ett scenario då det är dags att greppa sin bug-out-bag med förnödenheter och lämna den kollapsande civilisationen bakom sig.

Detta scenario är ofta verkligheten när stora naturkatastrofer sker eller krig bryter ut. Hur hemska och förödande dessa händelser än är för de som drabbas är de ändå begränsade till en viss plats eller ett område och en begränsad tidsrymd. En del av ett samhälle faller samman, människor tvingas fly, kommunikationer, lag och ordning försvinner för att så småningom byggas upp igen. Överlevande flyktingar kan återvända hem och bygga upp sina liv igen.

Raserade hem efter orkanen Charley 2004

Om vi tittar kritiskt på vårt moderna samhälle och hur det är uppbyggt upptäcker vi snart en mängd sårbarheter och vi inser också att allting hänger ihop.

Att en del av ett samhälle, eller ett helt land kollapsar på det här viset är tyvärr inte helt ovanligt. Krig och naturkatastrofer drabbar Läs mer...